top of page
Поиск

Життєпис героя нашого краю

Сьогодні в Україні тривають військові дії, вирішується доля і майбутнє України. Мужні, сміливі, хоробрі, не шкодуючи  власного життя,  захищають неньку Україну. Це  люди, для яких Батьківщи­на більша за життя, — герої, які не вмирають. Жителі нашого селища ніколи не залишалися байдужими до всього, що відбувалося в Україні. І сьогодні я хочу розказати про Героя нашого краю, який віддав своє життя за територіальну цілісність нашої держави, її благополуччя, за наше мирне майбутнє.  

Сергій Григорович Майборода (2 грудня 1971 — 1 липня 2019)  — старший матрос Збройних сил Україниучасник російсько-української війни.

Народився 2 грудня 1971 року в місті Слов'янськ Донецької області. Мешкав в смт Билбасівка Слов'янського району. Закінчив 8 класів Билбасівської загальноосвітньої школи; потім навчався в Слов'янському технікумі, отримав професію автослюсаря. Строкову службу проходив у ракетній дивізії в місті Канськ (Красноярський крайРРФСР). Після армії працював на Слов'янському арматурно-ізоляторному заводі автослюсарем, згодом водієм. Захоплювався технікою, займався боксом й легкою атлетикою.

На початку 2017 року вступив на військову службу за контрактом, був водієм санітарного автомобіля; старший матрос, старший водій батальйону морської піхоти 36-ї бригади.

1 липня 2019-го року в передобідню пору під час виїзду на евакуацію пораненого поблизу села Водяне (Волноваський район) санітарний автомобіль Hummer HMMWV був обстріляний з ПТРК. Внаслідок прямого влучення ракети водій Сергій Майборода загинув на місці. 4 липня 2019 року похований в Билбасівці. Без Сергія лишилися сестра, брат, дружина, донька, син Сергій (футболіст низки українських клубів) та онуки.

12 листопада 2020 року на  фасаді нашої школи відкрито меморіальну дошку. На відкритті були присутні  побратими Сергія Григоровича. Усі ми пам’ятатимемо Сергія Григоровича як добру, щиру людину, а головне – патріота своєї країни.

Указом Президента України № 625/2019 від 23 серпня 2019 року за «особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» Майборода Сергій Григорович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Пропонуємо переглянути шкільний захід у день відкриття меморіальної дошки в Билбасівському опорному ЗЗСО





Недавние посты

Смотреть все
bottom of page